Running dictate

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Skriv engelske tillægsord fra en tekst på store plancher, som hænges op/placeres i klasselokalet, på gangen, i fællesrum, eventuelt udendørs osv. Del derefter eleverne op i par, A og B. A er writer og B er runner. B løber ud og memorerer et tillægsord og kommer tilbage til A.

Sammen sætter de tillægsordet ind i skemaet, og B er garant for stavningen. Hvis B er i tvivl, må han/hun tilbage til kortet for at kontrollere. Så byttes der, så A er runner og B er writer. Fortsæt til arket er færdigt, og bed derefter A og B om i fællesskab at skrive en historie, hvor mindst ti af de fundne tillægsord indgår.

Variationer

 • Dansk: Løb med tillægsord fra kendte tekster. De store elever kan selv være med til at lave plancherne og hænge dem op.
 • Matematik: Løb med stykker i forskellige regnearter - regn stykket ud sammen. Løb med facits og lav selv stykker, der passer til facit.
 • Historie: Løb med begivenheder eller ting fra forskellige tidsaldre.
 • Kristendom: Der arbejdes med symboler. Der laves en stafet med 8 symboler. Eleverne løber ud i fællesarealet hvor underviseren har sat symbolets betydning op på en post-it. Hver post-it har også et nummer svarende til et bogstavs placering i alfabetet. Da alle betydninger/numre var fundet kunne de danne ordet november.