Forside/ /bevægelsesguide

Din guide til bevægelse i skolen

Bevægelsesguiden

En varieret skoledag

Om bevægelsesguiden

Bevægelsesguiden er udviklet med det formål at hjælpe alle fagpersoner omkring skolen, samt elever og forældre, der gerne vil skabe en sjov og varieret skoledag med masser af bevægelse. 

Uanset om du er elev, lærer, skoleleder eller noget fjerde, kan du i guiden finde anbefalinger og inspiration til handlinger, der fremmer bevægelse på din skole. Guiden er spækket med videoer og konkrete arbejdsredskaber, som gør det let for dig at gå i gang med de forskellige tiltag enten alene eller sammen med andre.

Guiden bygger på videnskabelig evidens om implementering af nye tiltag i komplekse organisationer som fx. skoler, samt viden og erfaringer fra praksis. Dette inkluderer Praksiscenter for Idræt og Bevægelse i skolens ekspertpanelsundersøgelse “Afgørende faktorer for bevægelse i skoledagen” samt innovationsworkshops, hvor deltagere fra alle dele af skolesystemet har arbejdet med tiltag og anbefalinger til guiden.

Du kan med fordel sætte dig ind i vidensfundamentet om implementering før du går til de konkrete tiltag, men kan også sagtens gøre det efter at have set på aktiviteter i bevægelsesguiden.

Om bevægelsessguiden

Skræddersyet information til alle målgrupper

Vi har udarbejdet en række råd, videoer, arbejdsark og anbefalinger til at lykkes med bevægelse til disse målgrupper:

  • Elever
  • Forvaltning
  • Forældre
  • Pædagogisk personale
  • Skolebestyrelse
  • Politikere

Målgrupperne udgør alle dele af skolens virkekæde, der er illustreret i modellen på billedet her.

Søgning