Konference

Magasin og nyhedsbrev
 • Konference

  Konference 2018
 • Magasin

  På baggrund af konferencen i 2016 og arbejdet ude i kommunerne med den åbne skole, har vi samlet en masse viden og erfaringer i vores magasin DEN ÅBNE SKOLE I BEVÆGELSE.

  Læs magasinet her
 • Nyhedsbrev

  Vil du vide mere om, hvad vi laver i Dansk Skoleidræt og holde dig opdateret omkring bevægelse i skolen, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev.

  Nyhedsbrev

Konference om bevægelse i skolen

13. september 2017 mødtes deltagere fra en række kommuner i hele landet for at dele viden, ideer og erfaringer omkring at skabe mere bevægelse i skoledagen.
Du kan læse mere om nogle af dagens oplæg her:

Kommunen som vidensportal

Lone Bjerre Josefsen og Gitte Daugbjerg Andersen, bevægelses- og idrætskonsulenter, Børn & Unge, Viborg Kommune, fortalte ved konferencen om, hvordan man fra kommunens side forsøger at agere vidensportal og filter i forhold til tilbud til skolerne på bevægelsesområdet.
Se slides fra oplægget

Bevægelse i skoledagen – Hvad ved vi?

Bjørn Christensen, dokumentationskonsulent, Dansk Skoleidræt, fortalte om den nyeste forskning omkring motion og bevægelse i skoledagen i relation til læring, trivsel og motivation.
Se slides fra oplægget

Kombinationsstillinger – Hvad er fordelene?

Caroline Lund, skolekonsulent, Tårnby Kommune & Kamilla Ahrensbach, idrætskonsulent, Brøndby Kommune fortalte om, hvordan og hvorfor satser flere kommuner på kombinationsstillinger?
Se slides fra oplægget

Motionskoordinator – på tværs af forvaltninger

Christina Fruergaard-Pedersen, motionskoordinator, Aarhus Kommune fortalte om, hvilken betydning det har haft på samarbejdet mellem de hhv. sundhedsforvaltningen og Sport & Fritid, at man har ansat en motionskoordinator, der arbejder i begge forvaltning.
Se slides fra oplægget

Bevægelse med byråds-briller

Inge Dinis, byrådsmedlem, Ikast-Brande kommune gav ved konferencen en politikers perspektiv på, hvordan man kan understøtte bevægelse i skoledagen.
Se slides fra oplægget

Idrætskoordinatorer og netværk

Lise Lykke Hansen, skoleidrætskoordinator, Hillerød kommune, gav et indblik i, hvordan den kommunale konsulent og idrætskoordinatorerne arbejder sammen, og hvilken betydning samarbejdet har for idrætten i skolerne.
Se slides fra oplægget

Bevægelse på Tværs – hvorfor gør vi det ikke bare?

Det tværgående samarbejde er afgørende, når der skal skabes ”Bevægelse på tværs” af forvaltninger, men samarbejdet kommer langt fra af sig selv. På Bevægelse på Tværs konferencen 2017 gav seniorkonsulent i Bro Kommunikation, Anne Gerhardt, en forståelse for, hvorfor det er vanskeligt at mødes om en fælles sag. Hør et par af hendes råd her:

Se billeder fra dagen: