elev til idrætsprøve 9. klasse

Du er godt på vej

Hjælp til forberedelsen
til din prøve i idræt

En guide til indholdsområderne

Når jeres gruppe har trukket indholdsområder er der en række vigtige ting, I skal vide, når I skal til prøve. Vi har samlet en række en gode råd, I kan følge, så I sikrer jer, at jeres indholdsområder blive demonstreret bedst muligt.

Læs lige med her

Fra idrætsundervisning til prøve

Som elev er det ikke nemt at forestille sig, hvordan man skal forberede sig til 9. klasses prøven i idræt.

Vi vil gerne hjælpe jer på vej ved hjælp af nogle små film, hvor I kan se eksempler på, hvordan man kan eksperimentere med indholdsområder, temaer og undertemaer. 

Filmene er tænkt som inspiration og motivation. I ser elever, som for første gang arbejder med et indholdsområde, et overordnet tema og et undertema på samme tid. De er i den indledende og eksperimenterende fase og langt fra det praksisprogram, de skal vise til prøven. På samme måde kan I starte jeres arbejde frem mod prøven op – I kan altid bygge mere på og øve jer, så I bliver bedre og bedre. Det vigtigste er, at I ikke er bange for at prøve jer frem med kroppen. Tag udgangspunkt i, hvad lige netop jeres gruppe kan og vil. Og så skal I selvfølgelig udvikle jeres program derfra, så I ender med at vise det bedste, I kan. Ligesom til enhver anden prøve.

Til prøven i idræt skal I som udgangspunkt vise, hvad I har lært i jeres idrætsundervisning. Men I må meget gerne vise mere, bare I sørger for at holde jer inden for jeres trukne indholdsområder og det tema, som I vælger.

Til hver inspirationsfilm er der et arbejdsark, som I kan printe ud og udfylde, når I har set den enkelte film. I skal bare klikke på linket under filmen for at se arket. Arbejdsarket kan hjælpe jer på vej i jeres egen proces frem mod prøven i idræt.

Boldbasis og boldspil


Fysisk træning


Løb, spring og kast


og 5-6-7-8

Dans og udtryk


Kropsbasis


Redskabsaktiviteter


Søgning