40 år med Skolernes Motionsdag fejres med maraton

Under mottoet ”Det skal løbes væk” skal alle landets skoleelever for alvor snøre løbeskoene på årets Skolernes Motionsdag den 14. oktober.

01. april 2022

OBS: Denne "nyhed" blev bragt som aprilsnar ;-)

Skolernes Motionsdag har 40-års jubilæum i 2022. I den anledning har Dansk Skoleidræt besluttet, at aktiviteterne på dagen skal tilbage til rødderne. Det vil sige løb, løb og atter løb.

- Dansk Skoleidræt har gennem mange år inspireret skolerne til at tage en række andre aktiviteter ind på dagen. Men nu må discgolf, diverse stafetter og rundbold altså vige til fordel for den helt store løbetur. Kan man forestille sig en bedre jubilæumsfejring end 6-8 timers uafbrudt løb. Det tror jeg ikke, siger Dansk Skoleidræts generalsekretær Bjørn Friis Neerfeldt, der allerede har købt nye løbesko til formålet.

Skolernes Motionsdag startede i 1982 som ”De fynske skolers motionsløb” og blev allerede året efter landsdækkende og omdøbt til Skolernes Motionsløb. Traditionen med løb har hængt ved lige siden som en fast del af dagen, og nu mener Dansk Skoleidræt, det er på tide at gå all-in.

Således bliver der stillet attraktive præmier på højkant, så alle elever, der løber en maraton på mindre end fire timer, deltager i lodtrækningen om neonfarvede pandebånd, Patrick joggingdragter og kun lettere udtrådte løbesko – alt sammen unikke 80’er effekter fra den allerførste udgave af Skolernes Motionsdag.

- Vi er egentlig blevet kontaktet af Nationalmuseet, der påtænker en særudstilling om Skolernes Motionsdag her i jubilæumsåret. Men Dansk Skoleidræt er til for børnene, så det er klart, at en så værdifuld præmie ikke skal samle støv i København, men ud til nogle ihærdige elever, fortæller Bjørn Friis Neerfeldt.

I forberedelsen af årets store jubilæumstema er Dansk Skoleidræt blevet mødt af visse bekymringer fra bl.a. Børns Vilkårs side. Men generalsekretæren afviser, at en 42 kilometers løbedistance skulle være noget problem for danske skoleelever.

- Det er ikke for sjov, at der er et udtryk, som hedder ”Det skal løbes væk”. Det er ganske få ting, der er så sunde som en rask løbetur. Dansk Skoleidræt har aktiviteter for alle elever, og der er ingen tvivl om, at alle elever vil kunne gennemføre et maraton. Desuden har de jo også efterårsferie bagefter, så jeg kan ikke se problemet, understreger generalsekretæren.

Læs meget mere om den store jubilæumsfejring på https://skolernesmotionsdag.dk/1april/