Dansk Skoleidræt lancerer Skoleligaen for volley- og basketball

9. og 10. klasser og efterskoler har nu fået en landsdækkende turnering, hvor spillere på alle niveauer kan være med.

07. maj 2020

De nye skoleligaer

  • De nye skoleligaer i hhv. volley- og basketball er for både piger og drenge fra årgang 2004-2006.
  • Mixhold kan deltage i drengeturneringen.
  • Det er tilladt at have tre spillere pr. hold pr. kamp fra årgang 2003, hvis eleverne følger holdets skoleforløb.Pris for deltagelse er 1200 kr. + moms pr. hold.
  • Tilmelding senest fredag d. 21. august.
  • Har du spørgsmål så kontakt Dansk Skoleidræts stævnekoordinator Christian Pedersen cpe@skoleidraet.dk eller tlf.: 20603057.

Se mere om Skoleligaen i volleyball

Se mere om Skoleligaen i basketball

Er din skole til smash og dunk, nervepirrende kampe, fællesskab og fede oplevelser - så er Skoleligaen klar til at modtage jeres tilmeldinger.
9. og 10. klasser på grundskoler og efterskoler, der har fokus på volley- eller basketball, kan nu også komme ud og spille med i en landsdækkende turnering, ligesom det er tilfældet i håndbold og fodbold.

- Vi fornemmer et stort behov for nogle turneringer, der samler de ældste elever. Det rykker i dem for at komme ud og spille. Så nu har vi også Skoleligaen i volley- og basketball, siger Christian Pedersen, der er stævneansvarlig i Dansk Skoleidræt.

Tilpasset skolernes hverdag

Skoleligaen er tilpasset den travle hverdag på skolerne og forberedt så fleksibel som muligt. Det betyder, at de første fire runder afvikles på to enkeltdage i efteråret og to enkeltdage efter nytår, og det sker efter geografiske hensyn til deltagerholdene. De senere finalestævner placeres et centralt sted i Danmark i foråret 2021.

Så længe kampgejsten og glæden ved volley eller basket er tilstede, kan alle deltage i turneringen. Det er ikke afgørende, om man har en idrætslinje eller fx et valghold i den pågældende idrætsgren. Undervejs på de enkelte stævnedage bliver holdene tilpasset efter niveau efter Grand Prix-systemet.

Niveaudeling efter Grand Prix-system

- Grand Prix-systemet sikrer, at man gradvist spiller mod hold på sit eget niveau. Det fungerer sådan, at vi undervejs i turneringen rykker rundt på holdene efter deres resultater, så de møder hold, der passer hinanden styrkemæssigt. Det sikrer, at alle hold kan være med i Skoleligaen, og at vi får så mange jævnbyrdige og spændende kampe som muligt, siger Christian Pedersen.

Skoleligaen i volleyball og basketball begynder i uge 41.

Se mere om Dansk Skoleidræts Skoleligaer