Frisk og nyopdateret: Skoleatletik.dk er klar igen

Dansk Skoleidræt tilbyder en gratis platform til atletiktimerne. Skoleatletik.dk er netop blevet opdateret, så systemet atter kan bruges til at administrere elevernes resultater inden for løb, spring og kast – både i idrætstimerne og i lokale stævner.

19. april 2021

Højtiden for de udendørs idrætstimer er over os. Og dermed også perioden, hvor mange klasser har en masse atletikdiscipliner på programmet. Administrationen af den enkelte elevs resultater indenfor løb, spring og kast kan fylde en del hos idrætslærerne, men med Skoleatletik.dk er det nemt og hurtigt, at taste det hele ind og få et overblik.

Skoleatletik.dk er ikke et nyt system, men det har siden oktober været deaktiveret på grund af opdateringer. De er nu på plads, og dermed kan landets idrætslærere boltre sig i systemets mange praktiske funktioner.

Systemet kører i Google Drev
Den største ændring er, at systemet ikke længere kører med UNI-login og dermed kræver en databehandler-godkendelse mellem Dansk Skoleidræt og den enkelte skole. Nu er det i stedet op til den enkelte lærer at indtaste skole, elevnavne og klasser, fortæller Jacob Kjær Hansen, projektleder og stævnekoordinator i Dansk Skoleidræt.

- Alt er tilpasset og lagt ind i Google Drev, hvorfra idrætslæreren kan lave sin egen kopi af de tilgængelige dokumenter, og disse kan deles med én eller flere kolleger, siger han.

Der beregnes fortsat point pr. disciplin samt en pointsum, der kan udløse et atletikmærke, ligesom der stadig er mulighed for at printe både almindelige og elitediplomer. Begge diplomer samt atletikmærkerne kan købes i Dansk Skoleidræts webshop, hvor priserne er uændrede.

Muligheden for indtastning af resultater er optimeret, så tiderne i løb kan indtastes med ”komma” eller ”punktum og kolon” som adskillere. Fx en 60 meter, der er løbet på 10 sek. og 53 hundrededele kan både indtastes som 10,53 og 10.53, mens tiden for 1.500 m løbet på 12 min, 33 sek og 88 hundrededele kan noteres som 12,3388 eller 12:33.88. Og resultaterne følger ikke længere med eleven ved skoleskift, hvilket tidligere har været en mindre udfordring i systemet.

 

Krav til at få et idrætsmærke

  • Et kort løb (60 – 400 meter)
  • Et langt løb (800 – 3000 meter)
  • 2 spring
  • 2 kast

Bedste resultater fra hver af disciplinerne samles til en pointsum.

Skal lette idrætslærerens arbejde
Idrætslærere kan altså smide papir og pen væk, hvis de ikke allerede har gjort det, og samle al information om elevernes atletikpræstationer på den bærbare computer.


- Skoleatletik.dk blev i sin tid etableret efter en proces, hvor vi lyttede til lærernes behov, så siden så godt som muligt passer ind i deres hverdag, siger Jacob Kjær Hansen.


Læreren kan oprette hold, indtaste elevernes resultater, følge elevens pointhøst i hver disciplin og udskrive de personlige rekorder på det fortrykte diplom. Dermed har læreren rig mulighed for sammen med eleven at følge udviklingen samt arbejde på forbedringer.


Bag pointberegneren ligger en algoritme, der straks giver et billede af elevens præstationer.


- Alle løb, spring og kast giver et pointresultat. Det fremmer deltagelse og inkluderer alle elever. Og når platformen omregner alle resultater til point, er det muligt at få de velkendte bronze-, sølv- og guldmærker, siger Jacob Kjær Hansen.


Besøg det nye Skoleatletik.dk her