KONFERENCE: Få ny viden om bevægelse i skolen  

Vær med, når deltagere fra kommuner i hele landet mødes den 18. september for at få ny viden og inspiration til arbejdet med at hjælpe skolerne til at skabe mere bevægelse i skoledagen.

27. juni 2018

Hvordan sikrer man samarbejde på tværs af forvaltningsområder om bevægelse i skolen? Hvordan understøtter kommunen samarbejdet mellem skoler og foreninger? Hvorvidt kan og skal kommunen imødekomme lærere og lederes ønske om et frit ledelsesrum samtidig med, at den arbejder systematisk og struktureret med bevægelse?

 

Bevægelse på Tværs 2018

Hvornår:
Tirsdag den 18. september kl. 09.00-15.30
Hvor:
Hotel Sinatur
Østerøvej 121, 5800 Nyborg
For hvem:
Chefer og konsulenter fra kultur- og fritids-, skole- og sundhedsforvaltninger samt andre, der samarbejder med kommuner om bevægelse i skoledagen.
Pris:
Deltagerbetaling til konferencen 795,00 kr. + moms pr. person.
Spørgsmål:
Kontakt projektleder Anne Søndergaard 2973 9319 / ans@skoleidraet.dk

Det er blot nogle af de spørgsmål, som deltagerne kan få svar på, når Dansk Skoleidræt inviterer til årets Bevægelse på Tværs-konference i Nyborg den 18. september. Ved konferencen mødes repræsentanter fra kommuner i hele landet for at få og dele viden på området.


- Deltagerne oplever det som meget udbytterigt at mødes med andre, der arbejder med samme mål, og høre om deres erfaringer, og på konferencen får de ofte konkrete ideer, som de kan gå direkte hjem og afprøve i egen kommune, fortæller projektleder Anne Søndergaard fra Dansk Skoleidræt, der står bag Bevægelse på Tværs.

Oplæg og debat

Det er fjerde gang, konferencen finder sted, og dagen bliver en vekselvirkning mellem plenumoplæg, debatter, mindre workshops og netværk. Deltagerne kan bl.a. høre, hvordan man i Randers, Kolding og Vordingborg Kommune har arbejdet med at understøtte skolerne i arbejdet med at skabe mere bevægelse. 

 

I år vil der også være ”Debat på Tværs”, hvor formanden for Danske Skoleelever, næstformanden i Skolelederforeningen, næstformanden i Dansk Skoleidræt, borgmesteren i Nyborg og MF’er og uddannelsesordfører Anette Lind (S) bl.a. vil give deres perspektiver på succeser og udfordringer med bevægelse i skoledagen og svare på:  

- Hvad er succeser og udfordringer i forhold til bevægelse i skoledagen?  

- Hvad er målet med bevægelse set fra dit perspektiv?

- Hvornår er vi i mål med 45 min. daglig bevægelse for alle børn på alle skoler? 

 

TILMELD DIG BEVÆGELSE PÅ TVÆRS

 

Dagens program

Kl. 9.00 - 9.30: Ankomst, kaffe og brød

Kl. 9.30 - 9.45:  Velkomst ved Dansk Skoleidræt 

Kl. 9.45 - 10.40: ”Debat på tværs” De fem deltagere i debatpanelet giver deres perspektiv på succeser og udfordringer i forhold til bevægelse i skoledagen. Deltagerne er: Sarah Gruszow Bærentzen, formand, Dansk Skoleelever 
Dorte Andreas, næstformand, Skolelederforeningen, Preben Hansen, lærer på Rantzausminde skole og næstfomand i Dansk Skoleidræt, Kenneth Muhs (V), borgmester, Nyborg Kommune
 og MF Annette Lind (S), undervisningsordfører.

Kl. 10.40-11.15: Tæt på panelet. Mød paneldeltagerne og stil uddybende spørgsmål.

11.15-12.00: Networking. Deltagerne møder hinanden og udveksler erfaringer faciliteret af Dansk Skoleidræt.

Kl. 12.00-13-00: Frokost.

Kl. 13.00-14.45. Oplæg og workshops. Vælg mellem fem oplæg, der alle har udgangspunkt i, hvordan skolerne bedst muligt understøttes i arbejdet med bevægelse i skoledagen set både fra kommune- og konsulentvinkel.

Kl. 14.45-15.25: Vidensoplæg. Få den nyeste viden og resultater omkring idræt og bevægelse i skoledagen. Hvad ved vi om, hvad der virker, hvad siger forskningen, og (ikke mindst) hvad siger de ude på skolerne? V. Jacob Have Nielsen, dokumentationskonsulent, Dansk Skoleidræt.

Kl. 15.25-15.30: Tak for i dag. 

 

LÆS MERE OM BEVÆGELSE PÅ TVÆRS