Ligesom at gå til sport – bare i skoletiden

Hvert skoleår får et hold med 20 indskolingselever på Åstedet i Rønne tilbuddet om være med til leg og bevægelse hver onsdag eftermiddag. I starten var bevægelse og bare tæer skræmmende. Nu kan de ikke lade være og vil have mere.

21. maj 2020

Flodhesten Olga har svært ved at tæmme sommerfuglene i maven i dag, når alt ikke bare er som det plejer. Tøjdyret går på tur i rundkredsen. En stor mand med et kamera går rundt i den blå gymnastiksal med de høje, brune ribber. Han forstyrrer onsdagens skolesportssamling og giver nervøs mave. Olga får på skift et klem som trøst og opmuntring på turen rundt til de 20 skolesports-elever.


Er der nogen, der kender til sommerfugle i maven, er det disse børn. For fire måneder siden kunne alt trigge børnene: At man skulle have bare tæer på det blå trægulv, røre ved andre, løbe, klatre, stå på hovedet eller i det hele taget bare være sammen med andre i en larmende gymnastiksal. Så det er en trøst at se, at den bløde, store flodhest er lige så hårdt ramt af at skulle håndtere alt det bøvl i hoved og krop.


Tryghedsramme og fornyet mod

Når de første forbehold er forsvundet, og skolesport er blevet en fast del af SFO’en, så begynder der at ske noget for børnene. De kendte voksenansigter og de successer, som de oplever sammen med dem giver en tryghedsramme og et fornyet mod, der får ringene i vandet til at brede sig:

- Det gør det lettere at give dem nye udfordringer fx at få børnene med videre til mange af vores andre bevægelsestilbud i SFO’en. Mange af børnene her har nu også taget springet til fredagssvømningen, siger Susanne Mikkelsen, der er skolepædagog på Åvangskolens SFO, Åstedet.


Se hele artiklen ”Du skal ikke være bange, Olga” i Dansk Skoleidræts magasin ”Idræt i Skolen”.