Netværksdag: Få ny viden og inspiration til bevægelse i skolen

Den 27. marts holder Dansk Skoleidræt og TrygFonden stor netværksdag i regi af det fælles program Sunde Børn Bevæger Skolen.

30. januar 2019

Ny viden og spændende oplæg. Ny inspiration i praktiske og teoretiske workshops. Mulighed for masser af netværkstid med undervisere, der arbejder for og med bevægelse i skoledagen.


Du kan få gode ting med hjem i rygsækken, når Dansk Skoleidræt og TrygFonden slår dørene op til den årlige netværksdag for skoler, der er med i programmet Sunde Børn Bevæger Skolen.


Så er jeres skole med i fx Skolesport eller Styr på Sundheden? Eller har I måske en Gåbus eller en legepatrulje? Det kan også være, I prioriterer bevægelse i de boglige fag særlig højt gennem deltagelse i en af de populære kampagner fra Sæt Skolen i Bevægelse?

Uanset hvilket projekt I er en del af, så kom og vær med til den store netværksdag, som i år finder sted i Fredericia Idrætscenter onsdag den 27. marts.


På programmet er bl.a. plenumoplæg ved professor i pædagogisk psykologi Lene Tanggaard under titlen ”Læreprocesser i bevægelse - hvorfor lærer vi bedst, når vi har glemt, at vi er i gang med at lære?”. Der er en praktisk runde, hvor du kan høre om Skolesports nye boldspilsmateriale, om Dansk Skoleidræts forskellige motorikmaterialer, eller om Sæt Skolen i Bevægelses Bevægelsesbox, som er et digitalt værktøj til udvikling af klassens egne brain breaks. Der er også en teoretisk runde, hvor du fx kan høre oplæg af Paulina Melby fra Steno Diabetes Center Copenhagen under titlen ”Hvorfor er kropslig dannelse og alsidige bevægelsesoplevelser vigtige for skolebørns sundhed og trivsel?”. Og slutteligt vil Søren Smedegaard, centerkoordinator på FIIBL, give oplægget "Fra intentioner til handling - implementering af fysisk aktivitet i skolen." 


Se hele programmet her.


Hvem kan deltage?
Skolernes tovholdere på Skolesport, Gåbus, Sæt Skolen i Bevægelse, Styr på Sundheden, Legepatruljen, GameBoosters og Kickstarter er den primære målgruppe for deltagere på netværksdagen. Tovholderne er velkomne til at invitere en kollega eller leder med.


Tilmelding og yderligere information
Tilmeld dig via tilmeldingsmodulet - tilmeldingsfristen er den 15. marts.
Det er gratis at deltage i netværksdagen, og som noget nyt er du velkommen til at invitere din kollega eller leder med.
Dagens program kan også findes på www.sbbs.info


Hvad er Sunde Børn Bevæger Skolen?
Dansk Skoleidræt og TrygFonden står bag Sunde Børn Bevæger Skolen. Et program, som består af seks forskellige indsatser. Målet er at give alle skoler inspiration til en aktiv skoledag med kvalificerede bevægelsestilbud - både i og uden for klasseværelset. Lige fra eleverne går hjemmefra om morgenen, til de forlader skolen om eftermiddagen. Det drejer sig om:


- Aktiv transport til skole med Gåbus.

- Konkrete idéer til fysisk aktivitet i den boglige undervisning med Sæt Skolen i Bevægelse.

- Aktive og sjove pauser med Legepatruljen, GameBoosters og Kickstarter.

- Inspiration til idrætsundervisningen med materialer fra Skolernes Motionsdag.

- Inspiration til aktiv sundhedsundervisning med Styr på Sundheden.

- Bevægelsestilbud målrettet de idrætsusikre elever med Skolesport.


Læs mere om Sunde Børn Bevæger Skolen.

Indtryk fra seneste netværksdag i Sunde Børn Bevæger Skolen: