Nu bliver det endnu lettere at få bevægelse i undervisningen

Kunne det ikke være fedt, hvis du kunne tilgå en database af bevægelsesaktiviteter og selektere på klassetrin, fag og fagligt fokus – helt gratis? Det kan du nu.

12. maj 2020

Flere tusind lærere har gennem de seneste mange år fundet inspiration, brain breaks og materialer, der har hjulpet med at få bevægelse ind i undervisningen via Sæt Skolen i Bevægelse fra Dansk Skoleidræt. Nu er en helt ny øvelsesdatabase klar med mere end 200 opdaterede bevægelsesaktiviteter til både boglige fag (herunder også coronavenlige aktiviteter) og brain breaks. Alle øvelser fra den oprindelige database til Sæt Skolen i Bevægelse er ligeledes integreret. Det betyder, at du kan udvælge bevægelsesøvelser, der passer præcis til din klasses behov - og anvende dem i praksis uden at skulle bruge din sparsomme forberedelsestid på det.


- Målet med databasen har været at gøre det så let som muligt for lærere at få bevægelse ind i den fag-faglige undervisning på en meningsfuld måde. Der hører arbejdsark med til en stor del af øvelserne, og der kan filtreres på en række parametre såsom fag og klassetrin, så vi kommer ikke meget tættere på en plug and play-løsning, end vi er nu, siger Thea Rasmussen, der er projektleder i Dansk Skoleidræt.


Øvelserne er delt ind i to kategorier: Faglige øvelser og brain breaks. Til begge er der grundet situationen med Covid-19 lavet en filtreringsmulighed, der hedder Coronaaktiviteter. Her finder du øvelser, der er tilpasset Sundhedsstyrelsens anbefalinger og retningslinjer. 


Faglige øvelser

Øvelserne til de boglige fag kan filtreres ud fra fag, klassetrin og fem forskellige undervisningsfokus. Det betyder, at du kan søge på det faglige fokus, som du har i din undervisning, og finde de bevægelsesaktiviteter, der er passende hertil.

De fem undervisningsfokus er:

  • Forforståelse og idégenerering
  • Forståelse og anvendelse
  • Analyse og refleksion
  • Diskussion og vurdering
  • Repetition og evaluering.


Brain breaks

Den nye øvelsesdatabase indeholder massevis af brain breaks, der kan filtreres og udvælges på baggrund af klassetrin og de fire kategorier:

  • Tillid og samarbejde
  • Koncentration og opmærksomhed
  • Koordination
  • Puls

Øvelsesdatabasen opdateres løbende med nye aktiviteter, så du hele tiden kan forny din undervisning. Rigtig god fornøjelse!

Gå til øvelsesdatabasen