Rathlouskolen vinder hovedpræmien i Klassedysten

Fem uger med smil, gensynsglæde og masser af bevægelse har skoler fra hele landet bidraget med i Klassedysten. Det blev 7.B fra Rathlouskolen i Odder, der løb med hovedpræmien

21. maj 2021

De har kastet og løbet, spillet basket og fodbold samt afholdt stafetter hos 7.B fra Rathlouskolen, men det var de ikke ene om. For i hele landet har elever på alle klassetrin dystet med hinanden i de fem discipliner. Fem discipliner med 3 forskellige øvelser.

Samlet har 20.366 elever fra 0. klasse til 9. klasse i hele landet været i gang med de 15 udfordringer. Her er det blevet til 975 udfordringer. Det har været fedt at se, både små og store elever være i gang på skolerne rundt i landet.

Det blev altså 7.B fra Rathlouskolen i Odder der vandt hovedpræmien - en aktivitetsdag for hele klassen til en værdi af 7500 kr.

"Det har virkelig været fedt at deltage i Klassedysten. Mine elever var klar fra start. Det var så tydeligt, at de glæde sig til at være sammen og være aktive sammen. Vi har grinet og hygget os sammen. De uger vi var hjemsendt, brugte vi klassedysten til at mødes i skoletiden og være sammen. Det var et godt afbræk til hjemmeundervisningen." - Kasper Holm Povlsgaard, Lærer på Rathlouskolen, Odder.I de første fire uger, havde alle mulighed for at vinde ugepræmien; Et aktivitetsnet fyldt med bolde. Fire glade vindere har modtaget deres præmie eller modtager den inden længe. Den ene skole ligger trods alt på Færøerne.

  • Vinder uge 15: 5. kl. Damagerskolen i Greve
  • Vinder uge 16: 7.C Mårslet Skole ved Århus
  • Vinder uge 17: 3.-5. kl. Viðareiðis Skúli på Færøerne
  • Vinder uge 18: 4.B Hirtshals Undervisningssted

Klassedysten er opbygget som en konkurrence for hele klassen med fokus på trivsel, fællesskab og samarbejde. Den kan bruges, når det passer ind i skemaet. Klassedysten er for alle, kan foregå udendørs og kræver meget få rekvisitter. Det går ud på, at klassen sammen skal løse nogle sjove udfordringer med bevægelse som omdrejningspunkt og forhåbentlig giver udfordringerne lidt ekstra af fællesskab, highfives og masser af smil.

Dysten var fra uge 15. til 19. (12. april-12. maj) med afsæt i fem forskellige discipliner.
 

  • Kast
  • Løb
  • Basketball
  • Fodbold
  • Stafetter

Tak til alle lærere og pædagoger, som i denne tid har haft overskud til at tage Klassedyst udfordringerne op for elevernes skyld. Din klasse kan stadig gøre brug af Klassedysten. Du finder alle oplysninger og beskrivelser her.