Så er der faglig fest for idrætsfaget!


4. oktober 2017

Inspiration, viden og netværk. Mere end 150 idrætsundervisere styrker lige nu deres viden og færdigheder på Idrætslærernes Forum, der åbnede med dybe squats, faglige oplæg og masser af møder mellem kolleger.

De heppede, de kravlede, de løftede og kastede med hinanden. Mere end 150 idrætsundervisere fra hele landet sprang ud i Idrætslærernes Forum 2017 med en introduktion til cheerleading, der demonstrerede, at disciplinen kræver både samarbejde og styrke.
Idrætslærernes Forum er to dage med masser af praktiske og teoretiske workshops. På den første dag kan deltagerne bl.a. prøve crossgym og mindfulness og blive klogere på karakterer i udskolingen.
Knap var de svedige deltagere steget ned fra åbningens akrobatiske opstillinger, før læringskonsulenterne, Camilla Daugaard Andersen og Malene Schat-Eppers fra undervisningsministeriet satte idrætsfaget i fokus og fortalte om fagets udvikling og aktuelle udfordringer. Oplægget bød bl.a. på gode nyheder om, at gymnasierne melder om dygtigere elever i idræt, men også lavpraktiske råd til at søge de rigtige kilder, når man fx skal finde viden om prøven.
- Lad være med at google. Der ligger gamle prøvevejledninger, og vi oplever, at nogle har fundet noget forkert, når vi er rundt som beskikkede censorer, så gå ind via EMU'en, lød opfordringen fra Camilla Daugaard Andersen, der opfordrede til, at man på trods af diskussionen om bindende færdigheds- og vidensmål mål, at idrætsunderviserne stadigt arbejder med færdigheds- og vidensområder.

Vær med næste år

Programmet på Idrætslærernes Forum er sammensat så alle, som arbejder med idrætsfaget, kan deltage i workshops, der passer til netop deres målgruppe og interesser. Idrætslærernes Forum er en del af ”Bevæg dig for livet – Skolen”, der er et samarbejde mellem DGI, DIF og Dansk Skoleidræt. 

26.-27. oktober er der igen Idrætslærernes Forum. Denne gang i Ringsted, hvor konferencen er udsolgt. Næste år finder Idrætslærernes Forum igen sted to steder i Danmark med plads til i alt 400 deltagere. Tilmeldingen åbner i midten af februar. Vil du være sikker på at få en plads, så følg Dansk Skoleidræts Facebook-side, hvor datoer offentliggøres.