Skoler nytænker motionsdagen

Skolernes Motionsdag åbnede officielt på Nørre Fælled Skole i København, hvor eleverne kunne se frem til en dag med masser af forskellige bevægelses-aktiviteter.

13. oktober 2017

- Vi skaber ny motionsdags-historie, sagde afdelingsleder fra Nørre Fælled Skole, Nicolaj Mortensen, da han sammen med børne- og ungdomsborgmester i København, Pia Allerslev, åbnede Skolernes Motionsdag 2017 på Nørre Fælled Skole i København.

Skolens mere end 400 elever dansede dagen i gang, og så skulle de ellers igennem en række aktiviteter under kyndig ledelse af de ældste elever fra skolens idrætslinjer, der hjalp deres kammerater igennem dagens program.

Eleverne rullede, balancerede, koordinerede, kravlede og trænede rytme ved en række stationer fordelt over hele skolen.

De tidligere år har Nørre Fælled Skole brugt dagen på motionsløb, men lige som flere skoler rundt om i landet, bliver løbeturen enten suppleret eller erstattet af andre idrætsaktiviteter.

- I Dansk Skoleidræt opfordrer vi skolerne til at nytænke dagen, og den opfordring ser det ud til, at rigtig mange heldigvis taget imod, fortæller projektleder på Skolernes Motionsdag, Torben Hansen.

I år har Dansk Skoleidræt fokusereret på idrætsfagets indholdsområde ”kropsbasis”, og skoler flere steder i landet har taget udgangspunkt i kropsbasis-aktiviteter i deres dagsprogram.

- Vi fik muligheden for sammen med Dansk Skoleidræt at nytænke Skolernes Motionsdag og skabe sammenhæng mellem de faglige mål for faget idræt og indholdet i dagen. Så i dag er vi med til at skabe ny motionsdags-historie på Nørre Fælled Skole. Det er ikke hver dag, man får lov til at ændre på indholdet i historiebøgerne, så vær derfor med til at gøre det til en inspirerende, sjov, anderledes og social dag, sagde Nicolaj Mortensen til eleverne i skolegården.

 

Bevægelse i fællesskab

Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev understregede i sin åbningstale på Nørre Fælled Skole, at dagen handler om mere end idræt og røde kinder.

- Noget af det, der er vigtigt ved Skolernes Motionsdag – udover at bevæge sig - er at være en del af et fællesskab. At vise dem, man er sammen med på skolen, at vi hører til her og passer på hinanden, sagde hun.

Det gjorde eleverne, da de i store grupper på tværs af alder og klasser brugte skolens rammer på nye måder: De klatrede i træer. Rullede på madrasser på gangene. Der var udfordringer for alle- 

- På en dag som i dag skal der skabes mulighed for, at alle kan være med. Her dyster eleverne ikke i traditionelle idrætsgrene, men får lov at bevæge sig og afprøve deres egne basale kropsfærdigheder. Det giver gode oplevelser med kroppen, som de kan tage med videre, siger Torben Hansen, projektleder i Skolernes Motionsdag.