To gode basketdøgn i Horsens


24. april 2017

Igen i år blev der spillet god basket i to dage og DM-finalerne i Skolebasket i Forum Horsens endte atter en gang med at blive megaspændende.Skridt og dobbeltdriblinger er forbudt. Og fem fejl giver straffe. Det kan godt gå en basket-begynder på, når man som Amanda Raffel er bedst til fodbold.

- Man må ikke skulderskubbe, som i fodbold, og der er vildt mange tekniske ting, man skal lære. Så det har været rigtig spændende at prøve træne basket, siger Amanda Raffel, der går i 8. A. på Vallerøskolen.
Igen i år blev der spillet god basket i to dage og DM-finalerne i Skolebasket i Forum Horsens endte atter engang med at blive megaspændende.

Vallerødskolen fra Nordsjælland havde to chancer for at blive mestre i år, men både drenge- og pigeholdet endte med sølvmedaljer efter nogle meget tætte finalekampe.

Nibe Skoles drenge og Hedegårdsskolens piger tog guldmedaljerne.

- Det har været fedt at se, at kampene og spillerne er blevet synligt bedre undervejs i stævnet, siger Christian Pedersen, der er stævnekoordinator fra Dansk Skoleidræt.

Amanda Raffel synes selv, hun er blevet bedre.
- Jeg er god til rebounds - også fordi jeg er så høj. Og så er blevet bedre til at ramme kurven. Men det er også sjovt at være sammen med klassekammeraterne om en anden idræt.
- Det bekræfter os i, at det er en god ting at komme ud og møde andre skoler, efter at have prøvet idrætten af i hjemme på skolerne. Og så er det iøvrigt fedt at se, hvordan de unge lynhurtigt finder sammen på tværs af holdene, siger Christian Pedersen.

Se mere om DM i Skolebasket her


24. april 2017