Styr på Sundheden

Aktiv sundhedsundervisning

Styr på Sundheden er inspiration til aktiv sundhedsundervisning. Vær med, og få elever, der tænker sundt og tænker selv.

Kom hurtigt igang
 • Inspiration til din sundhedsundervisning

  Gå på opdagelse i vores materialer, og find inspiration til din sundhedsundervisning.

  Få inspiration og materialer
 • Få besøg af Styr på Sundheden

  Hvis I som skole vil lave et fælles løft af sundhedsundervisningen, kommer vi gerne ud og hjælper jer godt i gang. Ring, og hør nærmere.

  Kontakt
 • Sundhed, Bevægelse og læring

  Hvorfor giver struktureret arbejde med sundhed og bevægelse bedre læring? Bliv klogere på sammenhængen i Sunde Børn Bevæger Skolens faktaark.

  Faktaark
 • Sundhedskassen

  Sundhedskassen indeholder ny og spændende inspiration til din sundhedsundervisning.

  Bestil Sundhedskassen

Aktiv og trivselsfremmende sundhedsundervisning

Undervisningsmaterialet tager udgangspunkt i det obligatoriske emne Sundheds-, seksualundervisning og familiekundskab med fokus på det brede og positive sundhedsbegreb.

I Styr på Sundheden har vi udarbejdet et helhedsorienteret undervisningsmateriale, hvori vi også tilbyder kurser, gæsteundervisning og foredrag. Eleverne lærer gennem forskellige forløb og øvelser om det brede og positive sundhedsbegreb. Det er vigtigt, fordi eleverne har brug for et nuanceret billede af, hvad sundhed er. 

I materialet fokuseres der på, at eleverne tager hånd om egen og andres sundhed gennem aktiv og deltagende undervisning - uden løftede pegefingre!

Undervisningsmaterialet er placeret i en fysisk Sundhedskasse sammen med forskellige materialer, der understøtter forløb og øvelser.

Her kan du bestille Sundhedskassen

I videoen kan du se en lærer og en elev fra Kirstinebjergskolen i Fredericia fortælle, hvordan Styr på Sundheden hjalp dem til at sætte fokus på sundhed.

Book et kursus, gæsteundervisning eller foredrag