FU-møde 20.08.2014

FU-møde

Banner NS old

Sted:

Hørsholm

Dato:

20. august 2014

Deltagere:

Svend, Lars, Kirsten, Mette, Jacob & Peter.

Fraværende:

 

Emne:

Referat af FU – møde nr. 1  14/15

Ny formand

Det er i dag besluttet i FU, at Svend stopper som formand for Kreds Nordsjælland fra 1. september 2014. Herefter træder næstformanden til, Lars Krogh. Dette er en løsning frem til repræsentantskabsmødet som afholdes 6.marts 2015. Her skal posten til formandskabet på valg.

Svends udtræden af kredsen er grundet nyt arbejde på Bagsværd Skole, der ikke ligger indenfor Kreds Nordsjælland. 

I forbindelse med omrokeringen i FU er vi blevet opmærksomme på en problematik, idet Lars Krogh også sidder i FU som kasserer. På sigt er vi enige om, at det ikke er en holdbar løsning at en person har to kasketter af denne karakter.  Vi mener dog godt, at det er en løsning fra september 2014 frem til marts 2015, idet Lars Krogh har mulighed for at sætte sig ind i formandens opgaver og måske afgiver kassererposten på sigt.

Forud for ovenstående beslutning, har vi søgt råd hos Hovedforeningen i Nyborg og de vejledte os med følgende udsagn: (Indsat fra mail)

 Forretningsudvalget har i sin vurdering af sagen lagt vægt på følgende:

At kredsen oplyser at man i praksis ikke længere kan fortsætte i kredsbestyrelsen, når man får arbejde udenfor kredsens geografiske område.

Det er der jo i princippet ikke noget i vedtægterne, der taler imod, men som forretningsudvalget forstår det, er denne praksis gældende for Nordsjælland, og dermed er der reelt tale om at formanden har fået "forfald" i vedtægtsmæssig forstand. Det er præmissen for nedenstående svar.

Landsorganisationen har ikke forholdt sig til den gældende praksis omkring kredsens geografi.

 

Jf. kredsens vedtægter á 2013 forholder det sig således, når formanden får forfald:

"Får formanden forfald i valgperioden, fungerer næstformanden i dennes sted, indtil næste repræsentantskabsmøde."

 

Ifølge kredsens hjemmeside, ser det ud som om at det er dig, der er udpeget som næstformand, og derfor også dig, der pr. definition indtræder som formand.

 

Det medfører en periode med et dobbeltmandat som henholdsvis formand og kasserer.

 

Forretningsudvalget finder principielt den form for dobbeltmandat uhensigtsmæssig.

Dels pga. det ansvar, som dermed samles hos een og samme person.

Dels pga. den sårbarhed som kredsbestyrelsen får i tilfælde af forfald hos formand/ kasserer.

 

Som permanent løsning vil forretningsudvalget derfor fraråde et sådant dobbeltmandat.

 

I den konkrete situation anbefaler forretningsudvalget, at alle muligheder for en anden formand undersøges, eller at der i forbindelse med næstformandens indtræden som formand, findes en ny kasserer.

Kan der ikke findes en anden formand eller kasserer, er der fra forretningsudvalget opbakning til at følge vedtægterne og fortsætte med dobbeltmandat frem til førstkommende repræsentantskabsmøde i kredsen.

 

Bliver løsningen at køre med dobbeltmandat, er det vigtigt at der udpeges en ny næstformand af hensyn til vedtægternes §6:

 

"§ 6 Kredsbestyrelse                   

Kredsbestyrelsen konstituerer sig med næstformand og sekretær og fastsætter i øvrigt selv sin forretningsorden og opgavefordeling.

Kredsen tegnes af formanden og næstformanden eller i en af disses fravær af den tilbageværende og to kredsbestyrelsesmedlemmer.

Ved stemmelighed i kredsbestyrelsen er formandens stemme udslagsgivende."

 

Forretningsudvalget anbefaler ligeledes at perioden med dobbeltmandat forsøges gjort så kortvarig som mulig.

Repræsentantskabsmødet bør derfor evt. ligge så tidligt som muligt i den i vedtægterne beskrevne periode "februar - april"

 

Landsorganisationens forretningsudvalg vil på baggrund af sagen fra kreds Nordsjælland formulere og formidle organisationens principielle holdning til dobbeltmandater til alle kredse.

 

Jeg håber at ovenstående giver svar på jeres spørgsmål, så I kan løse udfordringen i kredsen.

 

Du er naturligvis velkommen med kommentarer eller opfølgende spørgsmål til ovenstående.

 

På vegne af landsorganisationens forretningsudvalg.

 

Med venlig hilsen og god weekend.

 

Niels Grinderslev, generalsekretær

Lindholm Havnevej 31

5800 Nyborg

tlf. 45 6331 0066 (direkte nr.)

 

Ud fra ovenstående er der enighed om, at det fremtidige arbejde i kredsen er sikret ved at Lars Krogh varetager formandsposten frem til marts 2015.

Svend Videbæk har følgende bemærkninger til beslutningen om at lade Lars Krogh være både formand og kasserer samtidig:

Da jeg søgte og fik nyt arbejde udenfor kredsen var jeg klar over at det kunne betyde, at jeg skulle forlade Dansk Skoleidræt, Kreds Nordsjælland og jeg opfordrede derfor FU til at finde den bedste løsning for Skoleidrætten.

Jeg har foreslået ekstraordinær indkaldelse af repræsentantskabet til at vælge ny formand, at en anden i FU bliver kasserer, at jeg fortsætter frem til repræsentantskabsmødet i marts eller andre løsninger hvor posterne bliver fordelt på to uafhængige medlemmer.

Jeg synes ikke det er i orden at lade den samme person være både kasserer og formand samtidig og henviser til at der står i vedtægterne at de vælges personligt forskudt af hinanden hvert andet år.

Kasserer og formand har ansvaret for økonomien og er sammen de to der får flest timer for at lede og forvalte foreningen bedst muligt.

Det er en lang periode vi taler om da vores valg til diverse poster går fra august til august og dermed burde der findes en bedre løsning.

Jeg er klar over at der ikke tydeligt står hvem, der kan være medlem af Kredsbestyrelsen og dermed formand og forventer, at det tydeliggøres i vedtægterne ved næste repræsentantskabsmøde i marts. Det skal præciseres at man skal arbejde i folkeskolen i Kreds Nordsjællands område og at man ikke kan bestride både kasserer og formandsposten samtidig.

I en tid hvor vi alle har mere end travlt på skolerne er det endnu vigtigere at timerne for at varetage de mange opgaver som formand og kasserer fordeles på flere personer.

Med disse bemærkninger til situationen ønsker jeg naturligvis Lars Krogh held og lykke med opgaven og håber skoleidrætten fortsat vil udvikle sig og få endnu større betydning i Nordsjælland i de kommende år.

Opgaver og aftaler

-       Inden repræsentantskabsmødet i marts 2015, skal FU have kigget på de nuværende vedtægter, således at vi fremadrettet sikrer os, at det er tydeligt, hvordan det forholder sig i lignende situationer. Det være sig hvem der kan besidde de forskellige poster, hvem der kan sidde i FU og i forhold til perioden man sidder.

-       Svend og Lars mødes og sammen aftaler de rammerne for overdragelsen af opgaverne.

-       Svend fortsætter med at varetage sine aktiviteterne på nær floorball som overdrages til Mette.

-       Julehygge/afslutning med Svend: 8.november 2014

-       Næste FU-møde 7.oktober hos Lars kl. 17.

-       Svend, Peter og Mette koordinerer tur til Fyn.

 

Referent

Mette Green, august 2014