Bevægelsesbatteri med aktiviteter til din klasse

Dansk Skoleidræt har bidraget med en stribe sjove aktiviteter til det nye Bevægelsesbatteri fra DR – en del af Sammen i Bevægelse, hvor man kan sammensætte sin helt egen liste med udfordringer.

05. maj 2021

Står I og mangler en håndfuld gode bevægelsesaktiviteter til klassen? Så slå vejen forbi Bevægelsesbatteriet. Bevægelsesbatteriet består af hundredvis af små bevægelsesaktiviteter på forskellige niveauer, som bliver sammensat til en personlig liste med 10 udfordringer.

Knap 100 af de øvelser, Bevægelsesbatteriet vil foreslå, er udarbejdet af Dansk Skoleidræt. Bevægelsesbatteriet kan bruges i klassen som et kortere eller længere afbræk, hvor man sammen kan have det sjovt med forskellige aktiviteter. Alle skoleaktiviteterne har således et mål om at fremme trivsel og læring med bevægelse som middel.


Efter et år med en masse undervisning bag en skærm og venner på afstand er det nemlig tid til at prioritere de gode fælles oplevelser, der kan styrke klassens sammenhold. Og bevægelse er fantastisk til at genstarte aktive fællesskaber.


Bevægelsesbatteriet er et spændende nyt tiltag fra DR i forbindelse med anden bølge af projektet Sammen i Bevægelse. Partnerne DGI, DIF, Dansk Skoleidræt og Dansk Firmaidrætsforbund har hver især budt ind med udfordringer og øvelser, så der samlet set er noget for alle.


Anden bølge i Sammen i Bevægelse hedder ”Alt tæller”. Bagtanken er, at nu, hvor samfundet åbner igen efter en lang nedlukning, har vores kroppe brug for at komme i gang igen. Det er ikke nødvendigvis de allerstørste og langsigtede udfordringer, som vi skal fokusere på, men al den bevægelse som er og kan blive en naturlig del af vores hverdag – og her kan Bevægelsesbatteriet bruges som inspirator.

Læs mere om alle forårsaktiviteterne fra Dansk Skoleidræt


Mere bevægelse i hverdagen
Også på DR’s mange andre kanaler vil der være programmer om bevægelse. 6. maj er der således premiere på ”Høgh & Astronauten – Min krop til grænsen”, hvor astronauten Andreas Mogensen og DR-vært Josefine Høgh tester, hvad man kan presse kroppen til.


Og i et andet program ’Fuhlendorffs store sofaeksperiment’ tester Christian Fuhlendorff, hvor lidt kroppen kan præstere, idet han i tre uger højst må gå 1.500 skridt om dagen.


Prøv Bevægelsesbatteriet på www.dr.dk/bevægelsesbatteriet

Vil du vide mere om sammenhængen mellem bevægelse og trivsel? Tjek vores faktaark!