IDRÆTSMØDET 2021: Stort fokus på skolen

IDRÆTSMØDET i Aalborg er i gang. De næste dage byder bl.a. på vidensdeling, debat og erfaringsudveksling. Dansk Skoleidræt har en koordinerende rolle på sporet omkring idræt og bevægelse i skolen.

30. august 2021

Faktaboks

  • IDRÆTSMØDET blev afholdt for første gang i år 2019.
  • IDRÆTSMØDET arrangeres på initiativ af Aalborg Kommune i samarbejde med en lang række idrætsorganisationer og uddannelses/forskningsinstitutioner.
  • Læs mere på IDRÆTSMØDETs egen hjemmeside her.
  • Vil du læse mere om slutrapporten på Sunde Børn Bevæger Skolen-samarbejdet, kan du gøre det her.

IDRÆTSMØDET i Aalborg tog i fredags hul på seks fede dage fulde af debatter, inspiration og anderledes aktiviteter, der alle har idræt som omdrejningspunkt. Weekenden over har byen summet af liv og folk fra nær og fjern er strømmet til for at deltage i alverdens spændende aktiviteter såsom kampsport, floorball og skate workshops. Interesserede har kunnet overvære DM i High Diving fra Limfjordsbroen eller få udfordret deres syn på idrætten, når debatterne har fået frit løb på folkemødescenerne.

Hvor weekendens spændende program har været åbent for alle, afgrænses de kommende dages ambitiøse konference til de mere end 700 tilmeldte. De deltagende tæller alt fra kommunale konsulenter og politikere til skoleledere og aktører fra relevante idrætsorganisationer. Konferencen dykker ned i forskellige aspekter af idræt, herunder idræt og bevægelse i skolen. Dansk Skoleidræt har som områdets centrale vidensaktør fornøjelsen af at facilitere to hele dage med fokus på netop det emne.


Næste skridt for bevægelse i skolen

På bane 7 i Aalborg Kongres og Kultur Center vil der i løbet af tirsdag og onsdag være en række spændende oplæg, hvor publikum inviteres til at tænke med på en række udfordringer, og samtidig får rig mulighed for at blive klogere på idræt og bevægelse i skolen. Overskriften for de to dages program er ”Hvad skal der til for at lykkes med idræt og bevægelse i skolen?”. Oplægsholderne tæller bl.a. aktører fra Danske Skoleelever, Skolelederforeningen, KU, Videnscenter om handicap, DIF og DGI samt politikere, skolechefer og kommunale konsulenter. Dansk Skoleidræt er også selv på programmet med oplæg af både generalsekretær, videnskonsulent og udviklingskonsulent, der bl.a. sætter spot på anbefalinger og erfaringer opnået gennem projektprogrammet Sunde Børn Bevæger Skolen, som Dansk Skoleidræt havde med TrygFonden fra 2015-2019. Sunde Børn Bevæger Skolen var en samlet indsats for sundhed, trivsel og læring i bevægelse gennem indsatser i alle skolens arenaer - to ud af tre skoler blev årligt efteruddannet gennem projektprogrammet. 

De to dages program afsluttes med at samle op på de forskellige oplægsholderes bud på, hvad der skal der til for at lykkes med bevægelse i skolen, og hvad næste fælles skridt er.


Sideløbende med konferencen har Dansk Skoleidræts projektledere fornøjelsen af at have mere end 400 femteklasses elever og deres lærere til workshops, der inspirerer til at få bevægelse ind i undervisningen. Tirsdag er er lærere og elever fra Aalborg Kommune nemlig inviteret i anledning af IDRÆTSMØDET. Workshop-deltagerne får både prøvet kræfter med bevægelse, der egner sig til humanistiske og naturvidenskabelige fag og bliver samtidig klogere på, hvordan eleverne kan inddrages i udvikling eller justering af bevægelsen.

At Dansk Skoleidræt spiller så stor en rolle på IDRÆTSMØDET omkring idræt og bevægelse i skolen glæder generalsekretær Bjørn Friis Neerfeldt.
- Det er et ansvar, vi med glæde og uden at ryste på hånden tager på os, da det jo er det område, vi gennem 75 år har dedikeret os til. I løbet af konferencen vil mange dygtige fagfolk fra relevante organisationer gøre os selskab på scenen, og jeg er sikker på, at vi sammen får skabt nogle gode debatter og får en masse nye idéer til, hvordan vi kan komme endnu længere med arbejdet med bevægelse på landets skoler, siger han.

Se det fulde program for sporet "Idræt og bevægelse i Skolen"