Konference stiller skarpt på børn og unges fysiske aktivitet

Hvad skal der til for, at flere børn og unge bevæger sig mere i hverdagen? Det spørger Active Healthy Kids-netværket om, når de d. 26. februar holder konference om børn, unge og fysisk aktivitet. Dansk Skoleidræt er på programmet med to indslag.

11. februar 2019

Danske børn og unge bevæger sig generelt for lidt. Det var konklusionen i en undersøgelse, som Active Healthy Kids Global Alliance præsenterede i december. Nu sætter netværket gennem en konference fokus på, hvad der skal til for at få flere børn og unge til at bevæge sig mere. Konferencen finder sted tirsdag d. 26. februar kl. 9-15 på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense.

Konferencens program indeholder tema-workshops og oplæg, der bl.a. belyser skolens rolle og omgivelsernes betydning for børn og unges muligheder for fysiske udfoldelser og aktiv transport. Dansk Skoleidræt er repræsenteret to gange på dagen ved oplæg af generalsekretær Bjørn Friis Neerfelt og ved dokumentationskonsulent Jacob Have Nielsen, der belyser grundskolens arbejde med bevægelse og idræt.


Målet med dagen er at sætte fokus på, hvad der skal til, for at den fysiske aktivitet bliver en integreret del af børn og unges hverdag. Udfordringen kræver, at der bliver tænkt nyt og kreativt, for vilkårene for børn og unges bevægelse er faktisk gode i Danmark. Både på nationalt og lokalt plan har indsatser, politikker og strategier til formål at få børn og unge til at bevæge sig mere. Et stort flertal tager del i organiseret idræt, og de fleste børn og unge synes, at lokalområdet er brugbart til fysisk aktivitet. På trods af de gode rammer er det kun et mindretal af danske børn og unge, der opfylder Sundhedsstyrelsens anbefaling om mindst 60 minutters fysisk aktivitet om dagen af moderat til høj intensitet. 

Hvem kan deltage?
Konferencen henvender sig især til beslutningstagere, ledere og konsulenter fra organisationer, myndigheder og ministerier, kommuner og regioner, virksomheder og private aktører med interesse for at fremme bevægelse blandt børn og unge

Program og tilmelding

Se hele dagens program og tilmeld dig på den officielle invitation her

Det koster 250 kroner at deltage.

Om Active Healthy Kids-netværket

Active Healthy Kids Danmark er et samarbejde mellem idrætsorganisationer, universiteter, professionshøjskoler, Dansk Skoleidræt, Idrættens Analyseinstitut og andre. 

Forsknings- og Innovationscenter for Idræt, Bevægelse og Læring (FIIBL) afholder konferencen på vegne af Active Healthy Kids-netværket.

Undersøgelsen, der blev offentliggjort i December 2018 er foretaget af Active Healthy Kids Global Alliance. 

Du kan læse den korte udgave af rapporten her: https://www.epaper.dk/fiibl/ahk/