Ny inspiration fra Styr på Sundheden

Som noget nyt udvider Styr på Sundheden nu deres udbud med både kurser, gæsteundervisning og foredrag.

21. januar 2019

Kurser, gæsteundervisning og foredrag. Nu er der nyt fra Styr på Sundheden, der har udviklet tre nye initiativer på bagrund af en efterspørgsel rundt omkring på skolerne. De nye tiltag skal være med til at styrke skolers trivsels- og sundhedskultur. Formålet med tilbuddene er at inspirere, motivere og at give deltagerne lyst og kompetencer til at arbejde med den aktive sundhedsundervisning. For selvom der er en stærk erkendelse af sundhedsundervisningens vigtighed rundt omkring på skolerne, så er der i lige så høj grad udfordringer med at få taget hul på emnet i praksis. Derfor tilføjer Styr på Sundheden nu et ekstra lag til projektet med tre nye tilbud, der alle tager udgangspunkt i Styr på Sundhedens eksisterende materialer, men som i høj grad suppleres med indsigt i og viden om emner som blandt andet sundhedspædagogik, sundhedsfremme og vaner. De nye tilbud supplerer den eksisterende Sundhedskasse, der med sine let anvendelige undervisningsforløb og inspirerende materialer, har gjort sundhedsundervisning aktiv, sjov og let for mere end 500 skoler.

Fakta om Styr på Sundheden

  • Styr på Sundhedens undervisningsmateriale er placeret i en fysisk Sundhedskasse.
  • I en nylig foretaget rundspørge blandt modtagere af Sundhedskassen erklærer 91,4 % sig "enig eller meget enig" i udsagnet "Sundhedskassens indhold har været let at gå til".
  • 90 % tilslutter sig ligeledes udsagnet om at "Sundhedskassen har styrket deres elevers viden om det brede, positive sundhedsbegreb".
  • Styr på Sundheden har eksisteret siden 2011.
  • Styr på Sundheden er en del af programmet Sunde Børn Bevæger Skolen, som er et samarbejde mellem TrygFonden og Dansk Skoleidræt. Det overordnede mål med programmet er, at flere børn og unge bevæger sig mere og grundlægger sunde vaner tidligt i livet.

De tre nye tilbud har forskellige målgrupper og formater:

Kurser
Målgruppe: Skolens pædagogiske personale samt ledelse.

Formål: At styrke sundhedsundervisningen med afsæt i Sundhedskassen og det obligatoriske emne sundheds-, seksualundervisning og familiekundskab ved at inspirere, motivere og give kursisterne kompetencer til at arbejde med sundhedsundervisningen på skolen og derved styrke trivsels- og sundhedskulturen. 
Varighed: 2-3 timer.

Pris: 6.200,- kr. (ex. moms), inkl. transportomkostninger.

Læs mere om kurser her.

Gæsteundervisning

Målgruppe: Elever, lærere og pædagoger.

Formål: At give lærere og pædagoger motivation og inspiration til, hvordan sundhedsundervisningen kan styrkes samt at give indblik i sundhedspædagogiske overvejelser, der kan hjælpe i undervisningen. Eleverne får kendskab til og mulighed for at arbejde med udvalgte kompetencemål fra det obligatoriske emne sundheds-, seksualundervisning og familiekundskab. 
Varighed: 2-3 timer.

Pris: 6.200,- kr. (ex. moms), inkl. transportomkostninger.
Læs mere om gæsteundervisning her.

Foredrag

Målgruppe: Udskolingselever.

Formål: At give udskolingseleverne et nuanceret og motiverende foredrag om, hvad sundhed egentlig betyder.
Varighed: 1,5 time.

Pris: 4.600,- kr. (ex. moms), inkl. transportomkostninger.
Læs mere om foredrag her.


Styr på Sundheden har gennem det seneste halve år kørt pilottest på de nye tilbud, der derfor nu er afprøvet, finjusteret og udviklet, så kvaliteten og værdien af de nye tiltag er helt i top. Både kurser, gæsteundervisning og foredrag er bygget op således, at alle skoler kan drage nytte af dem - både skoler, der allerede arbejder med sundhed, og skoler, der endnu ikke har fået hul på sundhedsundervisningen. Forud for både kurser og gæsteundervisning vil der altid være en dialog om det endelige indhold, så skolen får mest muligt ud af indsatsen. 

Læs mere om de nye tilbud fra Styr på Sundheden her.


Er I interesserede i et af de nye tilbud, så kontakt projektledelsen for at høre nærmere:

Anebine Danielsen, mail: ad@skoleidraet.dk, mobil: 40 25 66 88.

Mikael Hansen, mail: mih@skoleidraet.dk, mobil: 24 23 36 44.