Sådan får I en god Skolernes Motionsdag trods Covid-19

Skolernes Motionsdag 2020 kræver ekstra planlægning og omtanke på grund af Covid-19. Men når det er sagt, er der stadig masser af muligheder for at give eleverne en dejlig dag fuld af fællesskab med afstand, bevægelse og glæde.

29. september 2020

Skolernes Motionsdag 2020 kræver ekstra planlægning og omtanke på grund af Covid-19. Men når det er sagt, er der stadig masser af muligheder for at give eleverne en dejlig dag fuld af fællesskab med afstand, bevægelse og glæde. Her kommer nogle gode råd til, hvordan I bedst muligt afvikler dagen på forsvarlig vis:

  • Planlæg jeres motionsdagsprogram som I plejer – men forhold jer til Undervisningsministeriets generelle, gældende retningslinjer, som I finder her. Se evt. også de breve, ministeriet har udsendt om Covid-19. Husk også, at forholde jer til lokale retningslinjer i jeres kommune samt på jeres skole.
  • Del eleverne i mindre grupper under opvarmning og i aktiviteterne. I Undervisningsministeriets retningslinjer beskrives der, at grupperingerne typisk bør udgøre op til maksimalt 25-30 elever. Det giver med andre ord god mening at lave en klasseopdelt motionsdag. Giv evt. eleverne en farve, de skal have på T-shirten, stofbånd til håndleddet, pandebånd eller lignende, så det er tydeligt, hvem der er i gruppe med hvem.
  • Hav øget opmærksomhed på hygiejne og forebyggelse af kontaktsmitte. Hvis I fx laver forskellige stationer, så tænk over, at valget af aktiviteter skal være med et minimum af kropskontakt og minimum brug af redskaber.
  • Hvis I laver et løb, så send klasserne afsted med forskudt start og i mindre grupper. Vælg fx aktivitetsløbet "Mission Verdensmål" til formålet.
  • Har eleverne mulighed for at gå i bad efter dagens strabadser, så hjælp dem med at huske at holde afstand i omklædningen og badet – ligesom I gør i idrætstimerne.

Dansk Skoleidræt har stået bag Skolernes Motionsdag, siden den blev opfundet i 1982. Vi mener, at den også i år er en vigtig begivenhed trods alle de besværligheder, Covid-19 medfører. Det har vi udtalt os om i denne artikel fra Folkeskolen.dk.

Find årets diplom og meget mere inspiration til afholdelse af Skolernes Motionsdag.