Vælg et valgfag med idræt og teori

En junioridrætsleder-uddannelse styrker elevernes faglige og personlige kompetencer, og uddannelsen er oplagt som et valgfag i overbygningen. Nu har undervisere mulighed for at tilmelde sig et kursus, der giver en grundig introduktion til uddannelsen.

08. marts 2018

Aktivitetsudvikling, planlægning og formidling, praktik og teori. Det er bare nogle af de elementer, som uddannelsen til junioridrætsleder rummer. Uddannelsen gør eleverne i stand til at fungere som rollemodeller og igangsætte aktiviteter på skolen eller som trænere i foreninglivet, og den er velegnet til et valgfag i 7.-10. klasse.

Lærere på junioridrætsleder-udddannelsen får mulighed for at deltage i et kursus med introduktion til uddannelsen og materialet.  Det næste kursus finder sted 14. juni 2018 i Nyborg, og du kan allerede nu tilmelde dig. På kurset vil der være oplæg, sparring og erfaringer fra undervisere på uddannelsen.  

 

TILMELD DIG LÆRERKURSUS FOR JUNIORIDRÆTSLEDERE 14. JUNI I NYBORG

Klik, og se modulplanen i større format

Igennem syv moduler stifter eleverne bekendtskab med en række forskellige emner indenfor krop, motorisk udvikling og træning, ligesom de får redskaber til formidling og aktivitetsudvikling. Junioridrætslederne får ansvar for at tilrettelægge forløb for yngre kammerater og får dem prøvet af i praksis. Uddannelsen er bygget op omkring et materiale med elevhæfte og lærervejledning, og materialet kan følges ud fra fastlagt modulplan eller bruges som opslagsværk. 

 

Junioridrætsledernes praktik kan fx finde sted i lokale foreninger, og har jeres skole Skolesport, kan jeres junioridrætsledere med fordel afholde praktikken i Skolesport, der er et  bevægelsestilbud for idrætsusikre elever i 0.-6. klasse. Der er mange muligheder for organisering af uddannelsen på skole eller i kommune.  

 

Junioridrætsleder og Skolesport er en del af programmet Sunde Børn Bevæger Skolen, som er et samarbejde mellem TrygFonden og Dansk Skoleidræt. Det overordnede mål med programmet er, at flere børn og unge bevæger sig mere og grundlægger sunde vaner tidligt i livet.

 

  LÆS ARTIKLEN OM JUNIORIDRÆTSLEDER-UDDANNELSEN PÅ NYMARKSKOLEN I SLAGELSE