God sommer - og værsgo'!

Sommerferien står for døren og endnu et skoleår er forbi. Dansk Skoleidræt siger tak for et år spækket med bevægelse, turneringer, gode idrætstimer og en fantastisk indsats af lærere og pædagoger landet over. I sendes på ferie med ønsket om en god sommer - og selvfølgelig med en masse forslag til, hvad der kunne gøre næste skoleår til det bedste år nogensinde for jer og jeres elever. God sommer - og værsgo'!

18. juli 2019

Alle børn med i idræt
Dansk Skoleidræt er - med støtte fra Undervisningsministeriet - på vej med projektet "Alle børn med i idrætsfaget". Vi har i den forbindelse samlet en udviklingsgruppe af eksperter og produceret materialer til idrætsundervisningen, så børn og unge med handicap eller særlige behov bedre inkluderes. Vi lægger lige nu sidste hånd på materialet, og du kan glæde dig til at starte skoleåret op med bl.a. vejledning, dialogværktøj, vidensnotat og inspiration til, hvordan du får alle børn med i idrætsfaget.

Læs mere om projektet


Sæt Skolen i Bevægelse-kampagnen

Den 2. september er der tilmeldingsfrist for Sæt Skolen i Bevægelse-kampagnen, der giver inspiration til bevægelse i undervisningen. Tilmeldingen åbner i starten af august, så hold øje i din indbakke eller på vores sociale medier. Bemærk, at du ikke automatisk er med kampagnen, fordi du modtager mailen "Ugens Øvelse" fra Sæt Skolen i Bevægelse - husk derfor at tilmelde din klasse.
Læs mere om Sæt Skolen i BevægelseÅrets højdepunkt for idrætslærere

Sæt kryds i kalenderen den 3.-4. oktober eller den 24.-25. oktober. Der afholdes årets to udgaver af Idrætslærernes Forum i hhv. Vingsted og Ringsted. Kom med på konferencen, der samler idrætslærere fra hele landet til to dage spækket med teoretiske og praktiske workshops, som alle bidrager med ny inspiration til idrætsundervisningen - uanset om du underviser i indskolingen, på mellemtrinnet eller i overbygningen.
Læs mere om Idrætslærernes Forum 2019Skolernes Motionsdag 2019

Fredag før efterårsferien er det Skolernes Motionsdag. Hele 96 % af landets skoler fejrer dagen med fysisk aktivitet og sjove idrætslege. Hos Dansk Skoleidræt kan du finde alt, hvad der skal til for at gøre dagen til en sand bevægelsesfest. Bestil gratis diplomer, få gode råd til dagen, find inspiration til et fuldt dagsprogram og vær med, når vi gentager succesen med en fælles opvarmningsdans. Husk, at du også kan finde spændende materialer, der kan anvendes i idrætsfaget i perioden op til Skolernes Motionsdag.
Læs mere om Skolernes MotionsdagMotorik for store og små

10 års skolegang med daglig bevægelse kræver god motorik. Derfor har vi udviklet motorikmateriale til alle klassetrin. Materialet Mini-motorik henvender sig til førskole-tilbud og indskolingen. Skolesport MOTORIK er udviklet til indskoling og mellemtrin. Fun Skills er hjernetræning gennem bevægelse for de ældste elever. Du kan også blive godt klædt på til at arbejde systematisk med at styrke børnenes grovmotoriske færdigheder ved at tage på et af vores populære Mini-motorik-kurser.
Læs mere om Mini-motorik-kurserUge 6: Husk sundhedsundervisningen

Mange skoler har temauge i uge 6, og i 2020 vil en del arbejde ud fra temaet "kroppen". Husk, at ugen er oplagt til at komme i dybden med sundhedsundervisningen, og at du kan finde let anvendelige materialer til alle klassetrin hos Styr på Sundheden. Du kan også kickstarte jeres temauge med et motiverende, nuanceret foredrag om sundhed eller få en gæsteunderviser på besøg i klassen.
Læs mere om Styr på SundhedenSkoleturneringer hitter

Volley, høvdingebold, basket, atletik, fodbold og håndbold. Det er blot nogle af de mange populære stævner og turneringer, som Dansk Skoleidræts 15 lokale kredse tilbyder rundt omkring i landet - og hvori der afholdes DM'er senere på skoleåret. Giv dine elever en stor klasseoplevelse og meld dem til en af de aktiviteter, der arrangeres i jeres lokale kreds. Find hele listen over hvilke aktiviteter, der finder sted nær din skole på din kreds' hjemmeside.
Find din kreds her

Styrk dine kompetencer næste skoleår - tag på kursus i bevægelse!