Inspiration til bevægelse i hjemmet

Selvom landets skoleelever har hjemmeundervisning de næste to uger, er det vigtigt at huske den daglige bevægelse. Vi giver en række fif og gode links til opgaven.

16. marts 2020

Hvordan laver man bevægelse i undervisningen, når den ikke længere foregår på skolens matrikel, men derimod indenfor hjemmets fire vægge?

Selvom landet er lagt ned af Coronakrise, så er det vigtigt at prøve at huske den daglige bevægelse. Der skal ilt til hjernen, og bevægelse er god adspredelse med en masse vigtig læring, når nu staveopgaverne eller regnestykkerne de næste to uger skal laves hjemme i stuen eller på børneværelset.


Derfor har Dansk Skoleidræt samlet en række nyttige links til formålet. Brug dem - og del dem vidt og bredt med dine elever og deres forældre.

Lektier i bevægelse

En god motorik underbygger børns potentiale for at lære. Så tøv ikke med at give nogle bevægelseslektier for - der er masser af læring i dem, og også som forældre kan man også gøre lektielæsningen til en leg. Når man laver bevægelseslektier, trænes både det faglige og det motoriske på samme tid.

Daglig bevægelse på Facebook

Dansk Skoleidræt bringer hver skoledag kl. 10.00 en ny video på vores Facebook-side med en øvelse eller aktivitet, eleverne kan lave derhjemme. 

Følg med på www.facebook.com/skoleidraet


Dansk

Find alfabetet (0.-3. kl.)

Styrkestikord (4. - 6. kl.)

Stav med kroppen (4. - 6. kl.)

Rumpestavning (4. - 6. kl.)


Matematik

Kropsskulptur (4. - 6. kl.)

Spil mur med tabeller (4. - 6. kl.)


Sprogfag

Control the robot (0. - 3. kl.)

Become a guide (7. - 9. kl.)

Blind passager (7. - 9. kl.)

 

Sæt de små grå i bevægelse

Fun Skills er sjov og udfordrende hjernetræning gennem bevægelse. Vi har produceret 60 små Fun Skills-videoer, der udfordrer elevernes krop og hjerne gennem et fokus på krydsbevægelser, uensartede bevægelsesformer, koordination og kognitive opgaver med positive effekter på elevernes indlæringsevne til følge. Voksne kan også være med! Se Fun Skills videoerne


Brain breaks
Brian breaks er sjove bevægelsespauser i løbet af dagen. Du kan søge på øvelser inden for kategorierne puls, koordination, tillid og samarbejde samt koncentration og opmærksomhed – find den øvelsen som I har mest brug for på dagen. Find dem her. 

 

Gode lege

Lidt ideer til gode lege med bevægelse hjemme i familien:

Sparke til mur 

Jeg melder krig 

Sparke til dåse

Firkantbold 

Ståtrold 

 

Start videoen og dans med 

Skolerne Motionsdags opvarmningsvideoer er ekstremt populære hvert år. De er nemme at lære og bringer uvilkårligt et smil frem på læberne.  

2019-udgaven: 

Se også tidligere versioner:

2018: https://www.youtube.com/watch?v=dcz7-R0s6Dc&t=135s

2017: https://www.youtube.com/watch?v=BQdVDW-oxpY&t=113s

2016: https://www.youtube.com/watch?v=GJh6kcPTRwk&t=6s

2015: https://www.youtube.com/watch?v=vpreQOj_EgI